Červen 2016

Magazín i60 - Fresh senior festival 2016 – autorské čtení

23. června 2016 v 9:16 | DAKO |  akce
Čtvrtý ročník Festivalu se konal 15. června 2016v Praze ve Villé Pellé.
Jedním z mediálních partnerů byla Redakce magazínu i60 a měla možnost prezentovat se návštěvníkům.

První formou prezentace byla módní přehlídka našich modelek z projektu i60 Senior Fashion a druhá pak recitace poezie, kterou autorky vydaly na i60.
Zúčastnila jsem se autorského čtení. A zážitky jsou nezapomenutelné. Děkuji úžasnému publiku, které na autorské čtení přišlo. Kterého autora by nepotěšilo publikum, které nejenom poslouchá, ale i vnímá přednášená slova?!

Magazín i60 je internetový magazín pro aktivní seniory. V plné míře naplňuje Motto: Tahle země není jenom pro mladý!
Umožňuje publikovat vlastní články a fotografie, najít nové přátele a poutavé články z různých oborů a mnoho jiných zajímavých aktivit.
Kdo čte magazín i60, ten nestárne!
Děkujeme.

Máte rádi růže?

20. června 2016 v 20:16 | DAKO |  Knihovníci MUB - akce
Den otevřených dveří
Rozárium v Hradci se o víkendu 18 a 19 června otevřelo návštěvníkům a milovníkům královny květin. A nebyli zklamáni. Růže různých tvarů, barev a vůní až oči přecházely. Počasí přálo a ve slunci růže zářily jako drahokamy. Ukázky najdete v galerii.
Foto: DAKO

Literární Vysočina 2016

16. června 2016 v 16:16 | DAKO |  aktuality
Literární Vysočina
14. ročník česko - slovenského literárního festivalu
próza- poezie
Praha 11. 6. 2016
foto:DAKO

Bramborové karbanátky

6. června 2016 v 20:16 | DAKO |  ...mňamky...
Kuchařské knihy vycházely, vychází a budou vycházet. V každé knihovně si můžete vybrat z pestré nabídky "Kuchařek" s různými náměty na vaření.
pražská kuchařka
foto:DAKO
V nové rubrice Čítárničky -"Mňamky" nenajdete klasické recepty, ale najdete "Mňamky", které jsou jednoduché, rychlé a nenáročné. Možná je znáte, možná znáte jiné. Máte-li chuť, napište.
BRAMBOROVÉ KARBANÁTKY S TUŇÁKEM
Máme je rádi v podstatě všichni. Brambory, erteple, kobzole, zemáky zkrátka brambory, které nám skýtají nepřeberné možností na rychlou večeři či oběd. Neváhejte, vyzkoušejte karbanátky s tuňákem.

Ingredience
6 větších ve slupce vařených brambor
2 konzervy tuňáka v olivovém oleji (nebo ve vlastní šťávě)
1 vejce
petrželka
sůl, pepř
strouhanka, mouka, vajíčko

Postup
Uvařené oloupané brambory vložíme do vyšší misky a rozmělníme šťouchadlem. Přidáme scezeného konzervovaného tuňáka, vajíčko, pokrájenou petrželku a vše dobře promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme. Mokrýma rukama tvoříme z vytvořené hmoty karbanátky, obalíme v klasickém trojobalu, mouka, vejce, strouhanka a smažíme z obou stran na oleji. Jako přílohu podáváme zeleninový salát, brambory, nebo bramborový salát.
A je to mňamka.
Dobrou chuť!

Celé Česko čte dětem

1. června 2016 v 7:16 | DAKO |  aktuality
Týden čtení dětem v ČR - 10. ročník
V týdnu od 1. do 7. června 2016
Týden čtení, soutěží, výstav, besed a dalších akcí na podporu čtení,
předčítání a pěstování lásky k literatuře po celé republice.

Pravidelné předčítání dětem má velký význam pro rozvoj jejich emocionálního zdraví.
Předčítání rozvíjí paměť a představivost, učí myšlení a utváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem.
Neváhejte, čtěte.