Bramborák z tvrdého chleba

29. března 2014 v 18:11 | DAKO |  ...mňamky...
Kuchařské knihy vycházely, vychází a budou vycházet. V každé knihovně si můžete vybrat z pestré nabídky "Kuchařek" s různými náměty na vaření.
foto:DAKO
V nové rubrice Čítárničky -"Mňamka" nenajdete klasické recepty, ale najdete "Mňamky", které jsou jednoduché, rychlé a nenáročné. Možná je znáte, možná znáte jiné. Máte-li chuť, napište.
Chléb a my.
foto:DAKO
BRAMBORÁK Z TVRDÉHO CHLEBA
Ač se snažíme nakupovat s rozmyslem, přece jen se někdy stane, že chléb nestačíme spotřebovat včas a ztvrdne. Řešení je jednoduché. Zkuste bramborák bez brambor.

Ingredience:
40 dkg tvrdého chleba
3 dcl vývaru (lze nahradit rozpuštěním 1/2 kostky masoxu)
5 dkg opražené slaniny
1 cibule nadrobno nakrájená
6-8 stroužků rozetřeného česneku
1 šálek polohrubé mouky
2 celá vejce
pepř, sůl, majoránka
tuk na smažení

Postup :
Chléb namočený do vývaru necháme pořádně nasáknout, přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na bramborák. Smažíme na tuku.
Rychlovka, kterou lze použít, jako přílohu k omáčkám či pečenému masu nebo se špenátem či s volským okem.
A je to mňamka.
DOBROU CHUŤ.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama