Pikantní houbová žemlovka

1. července 2013 v 18:08 | DAKO |  ...mňamky...
Kuchařské knihy vycházely, vychází a budou vycházet. V každé knihovně si můžete vybrat z pestré nabídky "Kuchařek" s různými náměty na vaření.
Kuchařka pražská kuchařka
V nové rubrice Čítárničky - "Mňamky" nenajdete klasické recepty, ale najdete "Mňamky", které jsou jednoduché, rychlé a nenáročné. Možná je znáte, možná znáte jiné. Máte-li chuť, napište.
Houby a my!
karbanátky z hub
fota:DAKO
HOUBOVÁ ŽEMLOVKA
Když se řekne Žemlovka, vybaví se nám neodolatelná vůně jablek a skořice. Skvělé sladké jídlo. Patříte do skupiny dospělých, kteří žemlovku milují, ale také mají rádi houby i pikantní pokrmy? Vyzkoušejte žemlovku houbovou. Pevně věřím, že se stejně jako já řadíte do této skupiny a tenhle kulinářský zážitek si nenecháte ujít! Žemlovka je totiž velmi jednoduchá, a přitom chuťově neporazitelná.
Ingredience
1 veka
400 g čerstvých hub nebo 200 g sušených hub
2 klobásy nebo párky
1-2 cibule
3 vajíčka
300 ml mléka
tuk
kmín, česnek, pepř, sůl

Postup
Klobásu pokrájenou na kolečka, osmažíme s cibulkou a dáme podusit houby. Přidáme kmín, pepř a česnek. Zapékací misku vymažeme tukem. Pečivo na plátky silné asi 2 cm namáčíme do mléka s rozšlehaným vajíčkem. Do zapékací misky vyskládáme vrstvu namočeného pečiva, poté navrstvíme směs hub, klobásy a cibulky. Znovu poklademe namočeným pečivem. Zakryté pečeme v troubě na 200'C asi 20 min. a poté odkryté ke zlatavé kůrce. Sušené houby, je třeba je předem namočit (třeba ve vývaru masoxu). Na závěr pečení nebo při podání v teplém stavu můžeme posypat tvrdým sýrem nebo Nivou. Je to mňamka i jako studená svačinka.
Dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama