Zapečené těstoviny s houbami

19. května 2013 v 11:49 | DAKO |  ...mňamky...
Kuchařské knihy vycházely, vychází a budou vycházet. V každé knihovně si můžete vybrat z pestré nabídky "Kuchařek" s různými náměty na vaření.
foto:DAKO
V nové rubrice Čítárničky -"Mňamky" nenajdete klasické recepty, ale najdete "Mňamky", které jsou jednoduché, rychlé a nenáročné. Možná je znáte, možná znáte jiné. Máte-li chuť, napište.
Houby a my!
foto:DAKO
Pomaloučku polehoučku se začíná přibližovat houbařská sezona a to je ten pravý čas na kontrolu houbových zásob z loňského roku. Jsou-li zásoby ještě bohaté, můžeme vyzkoušet kombinaci hub a těstovin k přípravě rychlé večeře či oběda.
Ingredience
1
balíček těstovin (flíčky nebo vrtulky),
mražené houby z léta, (čerstvé žampiony)
lžičku pepře,
5 stroužků česneku,
¾ l mléka, 3 vejce,
sůl, máslo

Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s troškou oleje a necháme vychladnout. Máme-li podušené zmražené houby z léta, necháme je před použitím částečně rozmrznout. Čerstvé žampiony (případně jiné houby)nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Zapékací nádobu nebo pekáček vymažeme máslem, vložíme vychladlé těstoviny, přidáme vychladlé podušené houby, sůl, malou lžičku pepře, prolisovaný česnek a vše promícháme. V mléce rozšleháme vejce, mírně osolíme a zalijeme těstoviny. Před vložením do trouby povrch poklademe plátky másla. Pečeme při 180 až 200˚C asi 30 - 45 minut. Podáváme s nakládanou červenou řepou nebo s různě upravenými zelnými saláty.
Rychlé, jednoduché a je to mňamka.
Dobrou chuť

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 chiastin chiastin | Web | 19. května 2013 v 11:59 | Reagovat

mnam

2 DAKO DAKO | Web | 22. května 2013 v 12:11 | Reagovat

[1]: Děkuji za návštěvu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama