Jablkové smažinky

24. října 2012 v 10:00 | DAKO |  ...mňamky...
Kuchařské knihy vycházely, vychází a budou vycházet. V každé knihovně si můžete vybrat z pestré nabídky "Kuchařek" s různými náměty na vaření.
V nové rubrice Čítárničky - "Mňamky" nenajdete klasické recepty, ale najdete "Mňamky", které jsou jednoduché, rychlé a nenáročné. Možná je znáte, možná znáte jiné. Máte-li chuť, napište.
Ovoce a my!
fota: DAKO
A je tu období dozrávání a sklizně jablíček. Způsoby ukládání či zpracování jsou všeobecně známé, někdo má rád jablka v přirozeném stavu, někdo naopak tepelně zpracovaná v různých variantách, pečená, vařená, ale můžete zkusit i smažená.
JABLKOVÉ SMAŽINKY
Ingredience
1 kg jablek
300 g polohrubé mouky
2 vejce
4 dcl mléka
lžičku cukru
nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli, olej
moučkový cukr, vanilkový cukr (případně skořicový cukr)
Postup
Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na 1cm vysoká kolečka, namáčíme do těstíčka připraveného z mouky, vajec, mléka a citronové kůry a ihned je vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažená kolečka pokládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk, pocukrujeme moučkovým cukrem promíseným s vanilkovým, popřípadě obalujeme ve skořicovém cukru. Můžeme konzumovat teplé i studené.
Rychlá jednoduchá dobrůtka a je to mňamka.
Dobrou chuť.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama