Marmeláda z černého rybízu za studena

28. července 2011 v 18:18 | DAKO |  ...mňamky...

Kuchařské knihy vycházely, vychází a budou vycházet. V každé knihovně si můžete vybrat z pestré nabídky "Kuchařek" s různými náměty na vaření.
foto:DAKO
V nové rubrice Čítárničky -"Mňamka" nenajdete klasické recepty, ale najdete "Mňamky", které jsou jednoduché, rychlé a nenáročné. Možná je znáte, možná znáte jiné. Máte-li chuť, napište.
Ovoce a my!

MARMELÁDA Z ČERNÉHO RYBÍZU ZA STUDENA.
1kg šťávy z černého rybízu
1kg pískového cukru

Postup:

Do vylisované šťávy přidáme cukr a mícháme až se cukr rozpustí. Když je cukr ve šťávě zcela rozpuštěn plníme marmeládu do čistých suchých skleniček a upevníme víčky nebo převážeme celofánem.Uložíme v chladu a temnu.

Marmeláda je výborná nejen na chléb nebo pečivo s máslem, na palačinky, vdolky, ale i na vánoční cukroví např. slepované linecké. Taková marmeláda z černého rybízu na vánočním cukroví připomene léto. Pochutná si na ni i ten kdo normálně černý rybíz nemusí. Je výborná, skvělé chutná a voní. Neváhejte - vyzkoušejte - nekazí se.
Je to mňamka.
DOBROU CHUŤ

 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama