Houbařská sezona se rozbíhá...

14. června 2011 v 11:17 | DAKO |  ankety
HOUBY A MY
Chodíte na houby? Také se vám zdá, že by se mohlo říkat "co Čech, to houbař"? Ovšem, ne každou houbu je možné sbírat, ne každou houbu je možné sníst. Více houbařských informací nabízí Atlas hub.
Miroslav Smotlacha.
Houbová pomazánka.
Ingredience:
1/2 kg čerstvých aromatických hub (pečárky, klouzky, čirůvky
2 cibule
3 stroužky česneku
citrón, pepř, sůl, 2 lžíce oleje, pažitka

Postup přípravy:
Očištěné houby nakrájíme a opečeme na rozpáleném tuku. Zvlášť necháme zesklovatět cibuli, pak ji přidáme k houbám a společně dusíme, až jsou houby měkké. Až směs vychladne, pak ji spolu s cibulí umeleme na masovém strojku, dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem, citronem a pažitkou. Mažeme na krajíčky chleba nebo veky.

O houbách víte všechno?! Vyzkoušejte i náš KVÍZ.
Přejeme vám bohaté houbařské úlovky.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama